Pina Bausch

I'm not interested how people move, I'm interested in what makes them move. Pina Bausch (1940-2009)

Eind juni 2009 overleed plotseling Pina Bausch. Zij was een belangrijke choreografe en de artistiek leidster van het Tanztheater in Wuppertal. Bausch gold als een revolutionair kunstenaar. Zij creëerde spraakmakende en expressieve dansvoorstellingen. Voorbeelden zijn "Frühlingsopfer" (1975), "Kontakthof"  (1978) en "Café Müller" (1978). 

De Duitse choreografe werd geboren in Solingen in 1940. Haar ouders hadden het altijd druk in hun horecagelegenheid in Solingen. Zij hadden geen tijd voor haar, vertelde Pina (Philippine Bausch) later. Als kind verstopte zij zich onder de tafel in het café en bestudeerde zo het gedrag van de volwassenen. De caféstoel werd in latere jaren een veelvoorkomend toneelatribuut in haar voorstellingen. Pina Bausch was vanaf 1973 verbonden aan het Tanztheater in het Duitse Wuppertal. Bausch zou tot haar overlijden verbonden blijven met dit gezelschap. Dankzij Bausch werd Wuppertal een van de belangrijkste danscentra van de wereld. Haar werk was revolutionair en de steeds terugkerende thema's waren relaties tussen man en vrouw en seksuele verschillen. Talrijke theatrale middelen zoals dans, toneel en attributen werden toegevoegd aan de dans. Ze bleef steeds vernieuwen. 

Reiss Profile Logo grau Levensmotief: curiosity, the desire for knowledge.

Volgende
ieri

ieri

Betekenis ieri;  gisteren.

Leer van gisteren! 

Gisteren staat voor de leermomenten uit het verleden. Deze neem je mee naar vandaag en morgen.

Donna di Oggi biedt jou de gelegenheid om tijdens de heerlijke wellnessmomenten terug te kijken en waardevolle leermomenten vast te leggen en mee te nemen naar vandaag.

oggi

oggi

Betekenis oggi: vandaag.

Geniet van vandaag!

Vandaag staat voor het leven in het nu. Geniet van de momenten die je nu hebt. Ben tevreden met hetgeen je bereikt hebt.

Donna di Oggi biedt jou de gelegenheid om in een karakteristieke en sprookjesachtige omgeving te genieten van de persoon die je vandaag bent. Neem je wensen en dromen mee naar morgen.

domani

domani

Betekenis domani: morgen.

Droom van morgen!

Morgen staat voor het halen van doelen en dromen werkelijkheid  te laten worden. Dromen mag, door te dromen maak je doelen visueel. Doelen zijn dromen met een deadline.

Donna di Oggi biedt jou de gelegenheid om in een mooie landelijke omgeving in volle rust te dromen over wie je wilt zijn en wat je nog wilt bereiken. Laat dromen werkelijkheid worden.